Ženské tělo vyžaduje mnohem víc spánku, protože ženy využívají mozek častěji než muži!

1837
Sdílejte

Pokračování na další straně

DEPRESE, DIABETES, SRDEČNÍ PROBLÉMY

Vědci z týmu university Duke v Severní Karolíně při svých výzkumech, kdy oslovili 210 dobrovolníků, navíc zjistili, že ženám, které trpí nedostatkem spánku, hrozí mnohem větší riziko psychických problémů, depresí, agresivity, úzkosti, srdečních onemocnění a vzniku diabetes, než mužům. Pro vznik těchto problémů pak stačí, aby žena nedostatečně spala nebo špatně usínala (déle než půl hodiny) dvakrát v týdnu, a už se zařazuje do skupiny, která je ohrožena těmito problémy. Dle průzkumů má více jak třetina žen, které špatně spí, naměřené takové množství bílkovin, které signalizuje nebezpečí srdečního onemocnění.

SEXUÁLNÍ NECHUTENSTVÍ

Studie prováděná ředitelkou milánského Centra gynekologie San Raffaele-Resnati, Alessandrou Graziottinovou poukázala na to, že nedostatek spánku vede nejen ke snížení životní energie, ale i k poklesu touhy po intimním životě. Chronický stres, který je způsoben nedostatkem spánku, zvyšuje hladinu adrenalinu a zároveň dochází i ke zvyšování hladiny prolaktinu, který funguje jako tlumič sexuální touhy. Tato studie také poukázala na to, že kromě sexuálního nechutenství stoupá při nedostatku spánku o 30% riziko vzniku rakoviny prsu a v 82% vzrůstá pravděpodobnost vysokého krevního tlaku v těhotenství a riziko předčasného porodu.

Pokračování na další straně

Kam dál?

Za nehty a vlasy utratila půl milionu. Manželka dubajského milionáře dostává měsíčně tolik peněz, že neví, co s nimi

Ženy s malými dětmi si stěžují, že nemají dostatek pracovních možností

Smutný konec dovolené v Alpách. Před zraky manžela a dětí se žena zřítila ze 150 m do údolí. Visela za oblečení z lanovky, které ji neudrželo

AKTUÁLNĚ : V Itálii vybuchla sopka. Italský ostrov Stromboli je zahalen černým dýmem

Šokující odhalení : Ženich po svatbě zjistil, že jeho manželka je muž. Přitom se vídali celý rok

Další články