Ženské tělo vyžaduje mnohem víc spánku, protože ženy využívají mozek častěji než muži!

1837
Sdílejte

Dámy, protahujete se teprve v posteli a váš partner už má za sebou dávno ranní kávu i snídani? Pánové, divíte se, proč je vaše partnerka po ránu podrážděná nebo dokonce nesnesitelná, když se vůbec nic nestalo? Důvod může být jednoduchý – nedostatek spánku.

Ženy mají hlubší psychické a duševní prožívání a z toho důvodu vyžaduje jejich tělo více odpočinku a spánku oproti odolným mužům.

Vědecké studie totiž poukazují na to, že ženy potřebují mnohem více spánku než muži.

SPÁNEK OVLIVŇUJE MULTITASKING

Američtí vědci z Centra pro výzkum spánku na Loughborough University se v nedávné době zaměřili na výzkum spánku u žen a mužů a došli k závěru, že ženy potřebují daleko více kvalitnějšího spánku, než muži. Vše je dáno samotným naprogramováním obou pohlaví. Muži se většinou koncentrují pouze na jednu činnost a jeden úkol, tudíž nezatěžují mozek tolik jako ženy, které zvládají více úkolů v současném okamžiku a zatěžují tak mozek mnohonásobně více. A jelikož během spánku dochází k obnově mozku a regeneraci oblastí mozku zodpovědných za řeč, paměť a myšlení, je logické, že více namáhaný ženský mozek potřebuje více času pro regeneraci a tudíž delší dobu spánku. Toto samozřejmě neplatí jen u žen, ale i u mužů, kteří používají při práci laterální myšlení a vyhledávají nové alternativy, postupy či možnosti.

Kam dál?

Za nehty a vlasy utratila půl milionu. Manželka dubajského milionáře dostává měsíčně tolik peněz, že neví, co s nimi

Ženy s malými dětmi si stěžují, že nemají dostatek pracovních možností

Smutný konec dovolené v Alpách. Před zraky manžela a dětí se žena zřítila ze 150 m do údolí. Visela za oblečení z lanovky, které ji neudrželo

AKTUÁLNĚ : V Itálii vybuchla sopka. Italský ostrov Stromboli je zahalen černým dýmem

Šokující odhalení : Ženich po svatbě zjistil, že jeho manželka je muž. Přitom se vídali celý rok

Další články