Zemřel velikán literatury: Česko přišlo o nejznámějšího rodáka, kterého znal celý svět

4960
Sdílejte

Po roce 1968 se ocitl v nemilosti normalizačních orgánů, a proto se spolu s manželkou rozhodl pro emigraci. Po roce 1989 se do vlasti nevrátil a zůstal ve Francii. Některé události z jeho života nejsou dodnes zcela objasněny, protože neposkytoval rozhovory a o minulosti mlčel.

Kundera dokázal oslovit generace čtenářů napříč všemi kontinenty

Milan Kundera byl spisovatel, který svým dílem dokázal oslovit celé generace napříč všemi kontinenty a dosáhl tak světové slávy. V reakci na jeho úmrtí to dnes na sociální síti Twitter uvedl český premiér Petr Fiala, informuje zpravodajka v Praze.

„Byl úzce spjat s Brnem, i když ze své země musel z politických důvodů odejít. Zůstává po něm nejen pozoruhodné beletristické, ale také významné esejistické dílo,“ napsal Fiala a Kunderově manželce zároveň vyjádřil soustrast .

Pokračování a další straně

Kam dál?

Vydírání v rodině slavného pilota F1 Schumachera: Vyděrači chtěli 15 milionů eur. Hrozili zveřejněním citlivých fotografií

Neuvěřitelná proměna Tomicové : Extravagantní róba a síťované punčochy !

Zpěvačka Ewa Farna si splní velký sen. Slavný zpěvák Ed Sheeran si ji vybral jako předskokana pro své velkolepé koncerty v Hradci Králové!

Leoš Mareš se nyní rozhodl, že prozradí, kolik lidí chtělo Moniku slyšet. Neprodalo se ani 5000 lístků

ZEMŘEL Jon Landau. Byl Oskarovým filmovým producentem filmových trháků, jako jsou Titanic a Avatar

Další články