Vědci zjistili, že srdeční infarkt může postihnout i jinou důležitou část vašeho těla: Toto jste nečekali!

3759
Sdílejte

„Takže srdeční infarkt může být dramatickým znakem toho, že zdraví cév není takové, jaké bychom v ideálním případě chtěli,“ řekl Muñoz s tím, že infarkt může ohrozit několik částí těla. Eric Adler, kardiolog a medicínský ředitel pro transplantaci srdce a mechanickou podporu krevního oběhu v UC San Diego Health, řekl, že zjištění studie dávají smysl i tehdy, když uvažujete o zánětu. „Zánětlivý systém vašeho těla se spustí po srdečním infarktu a my víme, že existují biologické mechanismy, ve kterých zánět může ovlivnit kognitivní funkce,“ uvedl Adler. Ve skutečnosti, podle jedné studie , lidé s vyšším zánětem v těle měli o 7,8 procent větší pokles kognitivních funkcí než ti, kteří neměli tolik zánětů.

Pokračování na další straně

Důležitá je i péče o mozek

Co tato zjištění znamenají pro lidi, kteří prodělali infarkt? Především by podle odborníků měli pracovat na zlepšení zdraví srdce a mozku. „Pokud jde o pacienty nebo blízké, kteří prodělali srdeční infarkt, myslím si, že tato studie naznačuje, že jsou z dlouhodobého hlediska kognitivně zranitelní,“ řekl Muñoz. Pokud jste vy nebo váš blízký prodělali infarkt a obáváte se zrychleného kognitivního poklesu, příliš se tím netrapte. Berte to spíše jako znamení, že byste kromě fyzického cvičení měli popracovat i na tom duševním. „Myslím si, že je skutečně důležité, abychom udělali, co můžeme, ať podpoříme duševní zdraví, celkové zdraví a ochránili lidi po infarktu před zranitelností, která tam může být,“řekl Muñoz. Kromě užívání léků je tedy důležité pracovat i na fungování mozku. Studie ukazují, že křížovky a skládačky mohou pomoci vašemu mozku, což může pomoci zpomalit mírný kognitivní pokles.

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články