Už je to oficiální! Včela je prohlášená za nejdůležitější živou bytost planety!

28405
Sdílejte

Finančně vyjádřená hodnota plodin celého světa, které jsou přímo závislé na opylovačích, se pohybuje v rozpětí 235 až 577 miliard dolarů ročně.

Byl to bezplatný dar přírody. Spoléhat se na umělý proces je téměř nemožné. Jediný způsob, jak se z toho dostat, je podpořit proces vedoucí k přirozenému opylování.

Odlesňování a pesticidy

Spustili jsme již procesy, které mohou v ne tak vzdálené budoucnosti vést k vyhynutí hlavního opylovače planety as ním i nespočet dalších druhů, včetně člověka.

Potřeba živit stále zvyšující populaci vedla k používání metod ke zvýšení produkce za každou cenu, především k kácení stromů pro získání zemědělské půdy a ke stále většímu používání pesticidů.

40% opylovačů z bezobratlých, zejména včely, čelí vyhynutí.

To vedlo k prudkému poklesu populací jak divokých, tak domestikovaných včel. V některých částech Země byly zdecimovány obrovské populace.

Pokračování na další straně

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články