Už je to oficiální! Včela je prohlášená za nejdůležitější živou bytost planety!

28359
Sdílejte

Jak uvedli The Guardian v roce 2008, na schůzi Královské geografické společnosti v Londýně prohlásil Earthwatch Institute včely za nejcennější živočišný druh na této planetě. Kdyby dnes zmizely včely, lidstvo by je velmi rychle následovalo!

Vědci a odborníci na život v přírodě přidali včely na seznam druhů odsouzených v blízké budoucnosti k vyhnutí, pokud lidstvo ohledně svého nejcennějšího hmyzu něco neudělá.

Důležitost včel

Ztráta včel by byla pro lidstvo katastrofou, protože jsou nepostradatelné. Vztah mezi včelami a kvetoucími rostlinami je jednou z nejrozsáhlejších, nejharmoničtějších a vzájemně nejzávislejších kooperací na planetě.

Vztah trvající již téměř 100 milionů let vedl k množení bohaté rozmanitosti druhů a přispěl také ke vzestupu lidského druhu na Zemi.

Včel existuje více než 20 000 druhů. Naprostá většina z nich žije v úlech. Jejich velikost se pohybuje v rozmezí od 2 mm do 4 cm a nepřizpůsobují se dobře novým druhům rostlin.

Pokračování na další straně

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články