Podle vědců má téměř každý rodič oblíbené dítě, ale nepřiznají to

3635
Sdílejte

Výsledkem výzkumu bylo, že rodiče opravdu mají oblíbené dítě. 70 procent rodičů a 74 procent matek přiznalo, že mají oblíbené dítě. Při tom všem byly výsledky dost odlišné, mladší sourozenci často měli pocit, že se rodičům více líbí starší sourozenci a to ovlivnilo jejich sebevědomí, protože měli pocit, že nedosahují stejné úrovně jako jejich starší sourozenci.

A starší sourozenci měli pocit, že jsou na vyšší úrovni, co se týče sebevědomí, protože pokročili dále než jejich mladší sourozenci, naučili se řídit, měli více zkušeností atd. Proto se cítili lépe než jejich bratři. Starší sourozenci přiznali, že se cítili být oblíbenci rodičů, protože byli první, kdo dosáhl úspěchu v životě. Tento výzkum prokázal, že někteří sourozenci vědí, že jsou oblíbenci. To vše byl jen výsledek jedné studie, což ale neznamená, že to platí pro všechny rodiny. Je mnoho věcí, díky kterým je dítě u rodičů oblíbené, většinou je sourozenec šťastný, pokud má jeho sourozenec s rodiči dobrý vztah.

Pokračování na další straně

Kam dál?

Za nehty a vlasy utratila půl milionu. Manželka dubajského milionáře dostává měsíčně tolik peněz, že neví, co s nimi

Ženy s malými dětmi si stěžují, že nemají dostatek pracovních možností

Smutný konec dovolené v Alpách. Před zraky manžela a dětí se žena zřítila ze 150 m do údolí. Visela za oblečení z lanovky, které ji neudrželo

AKTUÁLNĚ : V Itálii vybuchla sopka. Italský ostrov Stromboli je zahalen černým dýmem

Šokující odhalení : Ženich po svatbě zjistil, že jeho manželka je muž. Přitom se vídali celý rok

Další články