Nejlepší léta mého života byla u babičky! Pamatujete si ještě, jak dobré bylo hrát si na zahradě a jíst nezralé ovoce ze stromu?

1845
Sdílejte

Babičky, které celý den pracovaly a nikdy neměly volno, protože nebylo jiné řešení. Neměli ani volnou sobotu, ale neděle byla svatá a volná. Potom se posadili, v tu dobu přišli příbuzní na návštěvu a popovídali si a nabídli jim studené víno ze sklepa a tvarohový koláč. Nikdo neohrnoval nos, protože dort byl posypaný moučkovým cukrem a všichni si pochoutku pochvalovali. Tyto babičky neopustily vesnici, dokud nenavštívily děti nebo nešly k lékaři.

To jsou ženy, které nás vždycky braly s sebou, když šly pracovat na pole, a které s námi bojovaly, abychom se učili, abychom se vzdělávali a nemuseli okopávat. Jsou to oni, kteří nás vždy líbali s láskou a strachem. Ve své radosti nás drželi blízko, mnohokrát jsme měli pocit, že nás nikdy nepustí.

Pokračování na další straně

Moc tě miluji, říkali, my blázni jsme jim nikdy neřekli, že je také milujeme. Tyto otravné babičky, které nás posílaly trhat červené brouky z bramborových listů a vždy nám říkaly, abychom nejedli nezralé ovoce. Vždycky jsme je poslouchali, ale když nás neviděli, snědli jsme trochu zeleného ovoce.

Kam dál?

AKTUÁLNĚ : V Itálii vybuchla sopka. Italský ostrov Stromboli je zahalen černým dýmem

Šokující odhalení : Ženich po svatbě zjistil, že jeho manželka je muž. Přitom se vídali celý rok

Osudové rozhodnutí : Marcela nastoupila do autobusu smrti, ve kterém neměla být. Rodiče odhalili poslední okamžiky

Žena zneužila svého stavu po prodělané mrtvici. Před lékaři a sociálními pracovníky zveličovala své problémy tak, aby měla nárok na co největší invalidní důchod a další dávky. Jezdila na dovolené a festivaly

Pes, který se ztratil před dvěma lety se našel 1600 kilometrů daleko

Další články