Jiřina Bohdalová strhla celou pozornost festivalu na sebe. Dočkala se pokřiků od lidí. Její reakce byla…

111572
Sdílejte

Pokračování na další straně

Když ho někdo na ulici oslovil, choval se jako opravdová hvězda, tedy velmi příjemně.„Debatoval s lidmi a velmi chválil naše město. Ptal se, jak se zde žije, a neměl žádný problém s podpisy a focením. Úplně se rozněžnil, když ho zastavila maminka s asi ročním dítětem na rukou. Přimlouval se mu, hladil ho po hlavě a tvářích. Kdo by to na něj řekl?“ dozvěděli jsme se v ulicích. Ve chvalozpěvech na Karlově Vary Russell pokračoval během našeho setkání. „Vůbec jsem o tomto městě a festivalu netušil. Ta architektura a historie, všude, kam se člověk podívá, mě dostala. Festival zasazený do krásnějšího prostředí jsem ještě nikdy neviděl. Jsem tady poprvé a toto místo mě opravdu ohromilo. Je nádherné. Vypadá to tady opravdu jako v pohádce. Bonusem mého povolání je, že můžu poznávat místa, na která bych se možná nikdy nedostal,“ vyznal se.

Novoslovanské jubileum

Russell Crowe byl ve Varech celkem pět dní. Prioritně ho tam členové festivalového výboru pozvali, aby mu udělili cenu za mimořádný umělecký přínos do světové kinematografie, ale více než Křišťálový glóbus z rukou prezidenta festivalu Jiřího Bartošky ho potěšilo, že tam mohl mít finále svého koncertního turné. „Na jevišti se svou muzikou se cítím mnohem lépe než na červeném koberci. Je za to méně peněz než za filmy, ale nevěděl bych bez toho žít,“ přiznal. Naopak, velmi nerad se hlásí ke svému věku. Příští rok v dubnu ho čeká šedesátka. „Už slavím jen narozeniny jiných lidí, moje mě nezajímají. Když se ráno podívám do zrcadla, řeknu si – bože, kdo to je? Už jsem překročil jistou hranici, co už,“ zamyslel se.

Pokračování na další straně

Žádné urážky
Na rozdíl od oscarového herce Jiřina Bohdalová komplexy z přibývajících let nemá. I když se v Česku po jejích prý vážných zdravotních komplikacích spekulovalo, že už bude do konce života utažena ve svém domě, vstala jako fénix z popela. Když kráčela po červeném koberci a lidé na ni volali, se širokým úsměvem jim mávala a křičela: Čau! „Všichni jsme za to vděční. Ona a tento festival jsou spjati již mnoho let. Česku a Čechům to dává pocit národní hrdosti,“ řekl nám moderátor Libor Bouček. Je přesvědčen, že kvantum lidí na festival přichází právě kvůli ní.

„Minulý rok to bylo extrémní a myslel jsem si, že to už nelze překonat, a přece. Všichni tuto velkou účast připisujeme Jiřince. Včera jsme se potkali, popovídali jsme si a byla fantastická. Nikdo není větší hvězda než ona,“řekl otevřeně bez obav, jak zareagují další umělci. „Ale to je fakt. Nikdo se nemůže urazit. Kromě toho, že je to skvělá herečka, je také vynikající kamarádka. Ať to zní jakkoli zvláštně, váže nás neobyčejně silné pouto. Dá se říci, že je to naše rodinná kamarádka. Máme podobný názor na mnoho věcí, například na chování lidí. I s Ondřejem Brzobohatým jsme si povídali o tom, že na to, jak se má muž chovat k ženě, není třeba žádné předpisy ani kodexy. Jak to má v tomto směru fungovat, nás přece naučili rodiče. O tomto máme za sebou nekonečné diskuse,“ překvapuje.

Sblížili se náhodou díky Karlu Gottovi. „Když slavil osmdesátku, dostali jsme s Jiřinkou společný pokoj. Tak jsme mladou (manželku, pozn. aut.) poslali spát a my jsme si povídali,“prozradil nám Libor Bouček dál.

Bohdalku miluje i Verešová

Téměř s posvátnou úctou hovoří o Bohdalce i další lidé ze showbyznysu. Rodinnou přítelkyní ji nazývá klavírista Petr Malásek (59), který přátelství s legendou zdědil po svém slavném otci Jiřím Maláskovi. „Měli se rádi od té doby, co natočila muzikálovou komedii Dáma na kolejích, do které můj otec komponoval hudbu. Bere mě proto trochu jako vnuka a já jsem velmi poctěn. Přiznám se, i na tento festival se vždy těším hlavně proto, že se tady s ní setkám. Jsem velmi šťastný, že se jí zdravotně polepšilo a že se chystá pracovat. To je výborná zpráva pro celý národ,“ řekl nám.

Kam dál?

Vydírání v rodině slavného pilota F1 Schumachera: Vyděrači chtěli 15 milionů eur. Hrozili zveřejněním citlivých fotografií

Neuvěřitelná proměna Tomicové : Extravagantní róba a síťované punčochy !

Zpěvačka Ewa Farna si splní velký sen. Slavný zpěvák Ed Sheeran si ji vybral jako předskokana pro své velkolepé koncerty v Hradci Králové!

Leoš Mareš se nyní rozhodl, že prozradí, kolik lidí chtělo Moniku slyšet. Neprodalo se ani 5000 lístků

ZEMŘEL Jon Landau. Byl Oskarovým filmovým producentem filmových trháků, jako jsou Titanic a Avatar

Další články