Srazí CHOLESTEROL dolů: Bonusem zvláštního OVOCE je očista trávicího systému i střeva

949
Sdílejte

Dávkování a použití

Haritaki je často dostupný v prášku, kapslích a čaji. Dávkování se může lišit podle typu a výrobce. Obecně se doporučuje až 5 gramů zředěných v teplé vodě nebo mléce s medem , dvakrát denně . Pro lokální použití se doporučuje prášek kombinovat s růžovou vodou, kokosovým olejem nebo medem. Natírá se na kůži, pokud nejsou žádné otevřené rány. Zředěný ve vodě se může aplikovat na pokožku hlavy.

Rizika a možné vedlejší účinky

Navzdory svým výhodám může mít haritaki vedlejší účinky, zejména pokud se užívá bez dohledu ájurvédského nebo praktického lékaře.

Mezi nejznámější reakce patří:

horečka
únava
průjem
stomatitida
dehydratace
tuhost čelisti

Lidé, kteří užívají léky na cukrovku, by se jeho konzumaci měli vyhnout. Jíst by ho neměly ani děti, těhotné, kojící ženy a pacienti s chronickými onemocněními.

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články