Srazí CHOLESTEROL dolů: Bonusem zvláštního OVOCE je očista trávicího systému i střeva

949
Sdílejte

Přispívá také k úlevě od následujících příznaků:

průjem
p lynatost
peptické vředy
kyselost žaludku
b rušné křeče a kolika
2. Nakopne i munitní systém
Extrakt z haritaki se používá jako doplněk k posílení imunitního systému. Jeho protiplísňové, antivirové a antibakteriální vlastnosti přispívají k prevenci infekcí a zásoba vitamínu C stimuluje funkci u leukocytů, což je také klíčové pro optimalizaci obranyschopnosti

Spojuje se také s prevencí následujících chorob:

  • alergie
  • ožní infekce
  • konjunktivitida
  • infekce dýchacích cest
  • střevní infekce
  • utoimunitní onemocnění (artritida, lupus, celiakie)
  • metabolické zdraví

Fytosložky v haritaki, zejména taniny, mastné kyseliny a aminokyseliny, mají pozitivní vliv na zdraví metabolismu.

3. Bojuje se zápalem oxidačním stresem

Bohatý přísun antioxidantů v haritaki je prospěšný při regulaci zánětlivých procesů v těle a snižování negativních účinků oxidačního stresu. Zejména jeho příjem je spojen se zvýšením glutathionu a superoxiddismutázy, které jsou klíčové v  boji volnými radikály.

 

4. Chrání kardiovaskulární zdraví

Přestože důkazy jsou omezené, toto ovoce se pojí s dobrým zdravím srdce. Přispívá totiž ke zlepšení průtoku krve udržuje správnou hladinu krevního tlaku. Kromě toho díky své antioxidační a protizánětlivé schopnosti snižuje cholesterol a přispívá k prevenci aterosklerózy.

Další benefity

Mírná konzumace haritaki slouží jako doplněk při hubnutí. Snižuje chuť k jídlu a podporuje optimální fungování metabolismu. Jeho lokální použití je úspěšné v boji s kožními infekcemi a akné a podporuje hojení ran. Pokud si ho zase dáte na vlasovou pokožku, projeví se další jeho účinky – sníží výskyt lupů, svědění a nadměrné vypadávání vlasů. Navíc zanechává hedvábný a zdravý vzhled.

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články