Není to jen bolest či náhlá ztráta hmotnosti: 13 příznaků rakoviny, které můžete snadno přehlédnout

1622
Sdílejte

10. Dušnost nebo přetrvávající kašel

Pokud zpozorujete, že se zadýcháte při běžných aktivitách více, než obvykle, něco není v pořádku. Totéž platí i pro přetrvávající kašel. Pokud nezmizí do několika týdnů nebo se nebodaj zhorší, může to být příznak rakoviny. Oba výše uvedené symptomy mohou být příznaky rakoviny plic a měl by je prošetřit lékař.

11. Změny ve vyprazdňování

Zácpa, průjem nebo častější chození na toaletu, je čas od času běžné. Pokud tyto problémy přetrvají více než tři týdny, informuje o tom lékaře. Mohou být příznakem rakoviny střev. Rovněž byste měli zpozornět i při častější potřebě močení a bolesti při močení. Mohou to být totiž příznaky rakoviny močového měchýře. Krev v moči je také příznakem rakoviny, a proto je důležité, abyste si o nich promluvili se svým lékařem.

12. Změny na vašich prsou
Rakovinu prsu nejčastěji zpozorujete, když se vám na prsou objeví bulka. Existují však i další změny, které byste rozhodně neměli ignorovat. Patří mezi ně rozdíl ve velikosti, tvaru a pocitu na prsu nebo hrudníku. Zpozornět byste měli pokud zrovna nekojíte nebo nejste těhotná i při bezdůvodném výtoku z bradavek. Změnit se může také vzhled, poloha bradavky. Ve všech případech byste měli vyhledat pomoc.

13. Chraplavý nebo chrapotý hlas

Měli byste zkontrolovat chraplavý hlas, který nezmizel sám od sebe.

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články