Není to jen bolest či náhlá ztráta hmotnosti: 13 příznaků rakoviny, které můžete snadno přehlédnout

1622
Sdílejte

6. Nevysvětlitelné krvácení nebo modřiny

Pomoc lékaře vyhledejte, i při nevysvětlitelném krvácení, nebo pokud se na vašem těle vyskytnou modřiny, i když jste si neublížili. Krev se může objevit ve vaší stolici, při močení nebo zvracení, ale velké riziko představuje i vykašlávání krve. Nebezpečné je také jakékoli nevysvětlitelné vaginální krvácení mezi menstruacemi, po sexu nebo po menopauze. Krvácení nemusí být vždy masivní, může to být jen červená nebo tmavší barva, například hnědá nebo černá. Stále se však vyplatí věnovat tomu náležitou pozornost.

7. Vředy v ústech nebo na jazyce, které se nehojí

Vředy nebo malé ranky v dutině ústní jsou běžné při poranění. Obvykle zmizí asi do dvou týdnů. Pokud však vřed, červená nebo bílá skvrna ve vašich ústech přetrvává i po tomto období, je třeba se poradit se svým lékařem nebo zubařem. Mohou totiž být příznakem rakoviny úst a orofaryngu.

8. Kožní změny

Pokud se bradavice nebo rána na vašem těle nehojí, měli byste to dát prověřit lékaři. Rovněž byste si měli všímat všechna nová, ale i stávající mateřská znaménka, která mění velikost, tvar nebo barvu. Jakoukoli neobvyklou změnu na vaší kůži, by měl zkontrolovat lékař.

9. Trávicí problémy

Patří mezi ně bolestivé pálení žáhy, poruchy trávení, přetrvávající ztráta chuti k jídlu nebo časté nadýmání. Přestože je pálení žáhy běžné po snězení velkého, mastného nebo kořeněného jídla pokud je obzvlášť bolestivé, raději vyhledejte pomoc lékaře. Problémy s trávením mohou totiž být časným příznakem rakoviny žaludku.

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články