Není to jen bolest či náhlá ztráta hmotnosti: 13 příznaků rakoviny, které můžete snadno přehlédnout

1622
Sdílejte

Pokud máte problémy se spánkem nebo prožíváte stresující období, je normální, že pociťujete větší únavu. Pokud však toto vyčerpání nemá jasný důvod a pociťujete jej již delší dobu, něco není v pořádku. Může to být příznakem leukémie, lymfomu a mnohočetného myelomu. Je to proto, že tyto druhy rakoviny začínají v kostní dřeni, která produkuje červené krvinky, a ty přenášejí kyslík do celého těla.

3. Nevysvětlitelná bolest

Je normální pociťovat bolest, čím je člověk starší. Avšak podle Cancer Research UK nevysvětlitelná a přetrvávající bolest může znamenat, že její příčina je o něco vážnější.

4. Náhlá ztráta hmotnosti

Opět platí, že malé změny hmotnosti jsou docela běžné, a tak není důvod k panice. Pokud jste se však nesnažili zhubnout a najednou jste výrazně ztratili hmotnost, raději vyhledejte pomoc lékaře. Vědci z Oxfordské univerzity zjistili, že nevysvětlitelná ztráta hmotnosti je druhým nejčastějším symptomem rakoviny střev, plic, slinivky břišní a ledvin.

5. Neobvyklá bulka nebo otok kdekoli na těle

Pokud zpozorujete přetrvávající bulky nebo otoky v kterékoli části těla, neměli byste je brát na lehkou váhu. Mohou se vyskytnout všude, na krku, v podpaží, tříslech, hrudi, prsou nebo varlatech. V případě, že se na vašem těle objeví a nezmizí, vyhledejte odbornou pomoc.

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články