Není to jen bolest či náhlá ztráta hmotnosti: 13 příznaků rakoviny, které můžete snadno přehlédnout

1620
Sdílejte

Včasná diagnostika rakoviny může zlepšit šance na uzdravení. Mnozí lidé přesto ignorují její možné příznaky nebo odkládají jejich konzultaci s lékařem. Nepodceňujte to a všímejte si těchto 13 symptomů!

Diagnostikování rakoviny ještě v počátečním stadiu, vám může zachránit život. Při včasném zachycení je totiž větší šance, že bude léčba úspěšná. „Možná si myslíte, že příznaky, jako je vykašlávání krve nebo nevysvětlitelné hubnutí, je obtížné ignorovat, ale mnozí pacienti tak bohužel dělají,“ upozorňuje doktorka Julie Sharp, vedoucí oddělení zdraví Cancer Research UK pro portál The Sun.

I když si nemusíte pamatovat všechny příznaky, je důležité si uvědomit, co je pro vaše tělo přirozené. Tím pádem jakmile na sobě zpozorujete nějaké neobvyklé změny, můžete ihned kontaktovat lékaře.

Toto jsou příznaky, na které byste si měli dávat pozor

1. Velmi silné noční pocení

Noční pocení není cizí pro ženy, které prošly menopauzou. Zpozornět byste však měli, pokud se v noci budíte celý promočený nebo máte bezdůvodně horečku. Podle odborníků z Healthline je to méně známý příznak určitých typů rakoviny, jako jsou nádory, leukémie, lymfom, rakovina kostí, rakovina jater nebo mezoteliom. Odborníci stále přesně nechápou, proč některé druhy rakoviny způsobují noční pocení, ale může to být důsledek snahy těla bojovat proti rakovině.

2. Únava

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články