Jakou hodnotu krevního tlaku byste měli mít podle vašeho věku

14199
Sdílejte

 

Každý úder srdce zvyšuje krevní tlak a ten spadne, když se srdce uvolní mezi údery. Z tohoto důvodu se váš krevní tlak může lišit z minuty na minutu v závislosti na změnách v držení těla, cvičení, stresu nebo spánku.

Jeho normální hodnota by ale neměla být nižší než hodnota 120/80 mm Hg (120 systolický tlak a 80 diastolický tlak) v dospělém věku, tj. ve věku 20 let a více. Výsledky ukazují, že ve skutečnosti až jeden ze tří dospělých lidí má vysoký krevní tlak!

Jedna jediná vysoká hodnota nemusí nutně znamenat, že máte vysoký krevní tlak. V případě, že jste jeden z těch, jehož hodnota krevního tlaku je vyšší než je normální, lékař vám provede několik měření v průběhu času předtím, než vám diagnostikuje vysoký krevní tlak.

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články