9 věcí, které způsobují zápach z úst. Modlete se, ať to není ten šestý!

5368
Sdílejte

Provedeme vás některými z příčin, které mohou být zodpovědné za špatný zápach v ústech.

9 věcí, které vám znemožňují chuť v ústech

1. Mohli byste mít kvasinkovou infekci

Nazývá se také orální drozda a   ovlivňuje ústa a vytváří  na krku a jazyce  bílé skvrny . Infekce je způsobena   bakteriemi zvanými Candida Albicans,   které přirozeně obývají vaše ústa a jsou řízeny imunitním systémem. Pokud však váš imunitní systém oslabí, může se tato bakterie rychle rozmnožit a způsobit infekci. Kromě bílých kousků na krku je dalším příznakem zvláštní chuť v ústech.

2. Můžete být těhotná

Kromě nevolnosti a únavy si velká část těhotných žen stěžuje na kovovou chuť v ústech. To se děje v důsledku   hormonálních změn, které vaše tělo zažije   při vytváření nového života. Hormony mohou ovlivnit váš čich a chuť a způsobit, že nenávidíte svůj bývalý oblíbený parfém. Ale nebojte se, obvykle to zmizí ve třetím trimestru.

3. Možná budete potřebovat více zinku

Pokud jíte dietu s nízkým obsahem zinku, vaše tělo neabsorbuje správné množství zinku nebo máte nedostatek zinku, můžete mít v ústech zvláštní chuť a vědci se stále snaží zjistit proč. Po této studii se domnívají, že je to proto, že   zinek zvyšuje hladiny   gustinu  , typu proteinu,   který řídí chuťové pohárky  .

4. Může to být způsobeno chřipkou nebo pravidelným nachlazením.

Pokud máte hořkou chuť na jazyku, doprovázenou chřipkou nebo nachlazením, nebojte se, je to naprosto normální. Obě jsou   běžné infekce   a podle vědců  zvyšují   imunitní systém   a je připraven   na ně bojovat s produkcí bílkovin.  Zatímco se to děje, může vám v ústech zanechat hořkou chuť. Navíc, pokud je infekce v nose nebo krku, může se vám vyskytnout zvláštní chuť kvůli bakteriím, které způsobují chřipku.

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články