Toto je 5 běžných léků, které mohou způsobit ztrátu paměti!

1085
Sdílejte
5 běžných typů léků, které u některých způsobují ztrátu paměti.

Pokud trpíte ztrátou paměti, zmateností nebo mozkovou „mlhou“, možné příčiny mohou být způsobeny onemocněním, nedostatkem vitamínů nebo dokonce nedostatkem spánku.

Tyto příznaky mohou způsobovat i některé léky, které jsou zcela běžné a užívají je miliony lidí.

Prohlédněte si konkrétní kategorie takových léků podle mezinárodní literatury:
  • Léky proti úzkosti

Benzodiazepiny, které se používají k léčbě různých úzkostných poruch, mají sedativní účinek, který může snížit aktivitu v klíčových částech mozku včetně těch, které jsou zodpovědné za přenos krátkodobé do dlouhodobé paměti.

Odborníci doporučují, aby se tyto léky, jako jsou Xanax a Librium, předepisovaly jen zřídka starším dospělým, kteří mají větší problémy. Starší dospělí jsou tak vystaveni vyššímu riziku ztráty paměti, jakož i deliria, pádů, zlomenin a dopravních nehod.

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články