Nikdo NEVÍ, proč najednou VZNIKNE: Nemoc, která se ROZVINE v mladém věku z plného ZDRAVÍ

790
Sdílejte

Světový den roztroušené sklerózy byl vyhlášen Mezinárodní federací roztroušené sklerózy na poslední květnovou středu. Cílem této celosvětové iniciativy je zvýšit povědomí o diagnóze, která ovlivňuje životy téměř tří milionů lidí po celém světě.

Statistika na Slovensku

Dlouhodobě se počet nově diagnostikovaných pacientů se roztroušenou sklerózou na Slovensku pohyboval mezi 1 500 – 1 900. Poslední dva sledované roky (2020, 2021) však byla pokořena dvoutisícová hranice nově diagnostikovaných pacientů s tímto onemocněním. Do evidence neurologů přibylo v roce 2020 celkem 2 018 a v roce 2021 až 2 161 pacientů (v tom 1 424 žen a 737 mužů) se roztroušenou sklerózou. Celkový počet evidovaných osob v neurologických ambulancích s touto diagnózou byl ke konci roku 2021 přes 16 tisíc.

Podle údajů Mezinárodní federace roztroušené sklerózy celosvětově trpí tímto celoživotním chronickým onemocněním téměř 3 miliony lidí.

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články