Znechucený Jakub Prachař: Hanychová namočila jejich dceru do nebezpečného byznysu. Bude se soudit?

62114
Sdílejte

Svůj nejnovější film Buď chlap jste filmovali v Tatrách. Dokážete ocenit i hory?

Do Tater jsem chodíval jako dítě. Teď už ne, protože jsou velmi daleko. Pravidelně tam však cestuje umírat můj otec (český herec David Prachař – pozn. red.) s kamarádem. Nikdy nevíme, jestli se odtud vrátí, tak se s ním vždy preventivně rozloučíme.

Takže nepřekážejí vám vtipy o nezodpovědných českých turistech.

My už jsme jednou takoví… Myslím si, že Tatry správně redukují počet českých dementů, kteří se neumí obléct do hor. Jenže pak má starosti horská služba. Jejich kluci mi říkali, že zatímco kdysi jsme tam jezdili v kraťasech a sandálech, teď máme novinku – chodíme po horách bosí. Loni prý zachraňovali rekordní počet bosých Čechů, kteří takhle chtěli být ještě ve větším kontaktu s přírodou. Takže si myslím, že ty idioty by tam mohlo zahynout ještě víc.

Ve filmu jste byli v těsném kontaktu s obrovským medvědem. Neměli jste jako městský člověk strach?

Byl to cvičený medvěd z Maďarska, takže ani ne. Pro jistotu dali mezi nás napnutá lanka, kterých se bojí, protože ví, že skrze ně jde elektrický proud. Nakonec ho pustit nemuseli. Medvěd byl velký, ale roztomilý. V jednu chvíli ho něco zaujalo na zemi, rýpl tlapkou a odhodil dost velkou část hlíny. Tehdy jsem si uvědomil, jak velkou má sílu. Zvířata nemají mimiku a člověk neví, kdy jsou rozzlobená a kdy ne.

O kaskadérovi jste neuvažovali?

Důvěřoval jsem medvědovi. Dozvěděl jsem se, že jde o profíka, který točil už několik filmů po Evropě. Vlastně jsem se setkal a spolupracoval s evropským hercem, který byl placený lépe než já.

Ve filmu se do Tater vyberete na kurz, po kterém by se z vás měl stát opravdový tvrdý chlap. Máte iv civilním životě nějaké nedostatky, které si uvědomujete?

Samozřejmě. Často si jich člověk na sobě všímá až věkem. Některé vidět, jiné ne. Ale myslím si, že mít nedostatky je hezké. Kdyby byli všichni perfektní, už to nejsou lidé. Když mě něco na sobě štve, změním to. Důležité je brát ohled na lidi, kteří se v mém životě objevují. Čím více lidí máte kolem sebe, tím více se musíte přizpůsobit.

Čerpáte profesionální dovednosti i ze starých filmů vašeho slavného dědy Ilji Prachařa? Sledujete je rád?

Sebe nesleduji, ale můj děda natočil spoustu dobrých filmů. Ty se rád podívám. Některé byly trezorové, takže se těžko shánějí. Obecně mám raději starší filmy. Nedávno jsem například viděl Obchod na korze. Ani to už není dnes pro každého.

Kam dál?

Vydírání v rodině slavného pilota F1 Schumachera: Vyděrači chtěli 15 milionů eur. Hrozili zveřejněním citlivých fotografií

Neuvěřitelná proměna Tomicové : Extravagantní róba a síťované punčochy !

Zpěvačka Ewa Farna si splní velký sen. Slavný zpěvák Ed Sheeran si ji vybral jako předskokana pro své velkolepé koncerty v Hradci Králové!

Leoš Mareš se nyní rozhodl, že prozradí, kolik lidí chtělo Moniku slyšet. Neprodalo se ani 5000 lístků

ZEMŘEL Jon Landau. Byl Oskarovým filmovým producentem filmových trháků, jako jsou Titanic a Avatar

Další články