Toto jsou největší přirození nepřátelé „Špatného“ cholesterolu!

7472
Sdílejte

Avokádo je také zdrojem antioxidantů, vlákniny, draslíku, bílkovin a vitamínů B, E a K. Pravidelná konzumace avokáda může pomoci snížit „špatný“ cholesterol až o 20-30 procent!

Ovesné vločky

Osoba, která bojuje s vysokým cholesterolem, by měla zvážit zařazení ovesných vloček do svého jídelníčku. Jsou bohatým zdrojem vlákniny, díky čemuž mají nejen skvělý vliv na metabolismus a spalování tuků, ale také snižují hladinu cholesterolu v krvi a příznivě působí na kardiovaskulární systém.

Již 1,5 šálku ovesných vloček poskytuje 6 g rozpustné vlákniny, jejíž doporučený denní příjem je 10 g.

Mořské ryby

Máte-li zvýšený cholesterol, měli byste často jíst i mořské ryby. Jsou jedním z nejlepších zdrojů omega-3 mastných kyselin, které snižují triglyceridy a LDL cholesterol a zvyšují HDL cholesterol.

Nejvíce omega-3 mastných kyselin obsahuje losos, makrela, sardinky, tuňák a sleď. Ryby nejen zabraňují ateroskleróze a jiným srdečním onemocněním, ale mají také pozitivní vliv na systém

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články