Toto jsou největší přirození nepřátelé „Špatného“ cholesterolu!

7472
Sdílejte

Kromě toho může lněné semínko přispět ke snížení krevního tlaku a zlepšení lipidového profilu. Příznivě působí také na trávicí systém, stimuluje peristaltiku střev, dodává pocit plnosti na delší dobu a pomáhá rychleji zhubnout.

Je také výborným lékem na zácpu, průjem, pálení žáhy a gastroenteritidu.

Psyllium

Semena Psyllium jsou bohatým zdrojem vlákniny (až 68 g na 100 g) a pektinu, které inhibují zpětné vstřebávání žluči do těla. Díky tomu se z těla odstraní „špatný“ cholesterol a neucpává cévy.

Psyllium jitrocel také upravuje práci střev, zabraňuje zácpě a hromadění usazenin ve střevech. Podporuje také spalování tuků a proces hubnutí, neboť vám dává pocit sytosti na delší dobu a urychluje trávení.

Pro přípravu psyllium kaše v hrnci převařte 250 ml vody, přidejte tři polévkové lžíce semínek a pár minut povařte. Kaše se může pít dvakrát denně.

Avokádo

Chcete-li snížit hladinu cholesterolu, zařaďte do svého jídelníčku avokádo. Je to mastné ovoce plné mononenasycených mastných kyselin (zejména kyseliny olejové), které snižují cholesterol, pomáhají regulovat hladinu cukru v krvi a posilují stěny tepen.

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články