Toto jsou největší přirození nepřátelé „Špatného“ cholesterolu!

7467
Sdílejte

Cholesterol je nezbytný pro správné fungování organismu, ale v nadbytku přispívá k rozvoji aterosklerózy, srdečního infarktu a jiných kardiovaskulárních onemocnění.

Stále více lidí bojuje s vysokým cholesterolem v důsledku nesprávného stravování, stresu či nedostatku pohybu. Aby se udržel v normálu a vyhnuli se jeho negativním účinkům, stojí za to zařadit do stravy produkty, které se nazývají „busters cholesterolu“. Co jíst ke snížení jeho hladiny?

Artyčoky

Artyčoky patří mezi největší dobyvatele „špatného“ cholesterolu. Jsou bohatým zdrojem vlákniny, vitamínů, minerálů a antioxidantů, díky čemuž mají mnohé zdraví prospěšné vlastnosti. Obsahují také cynarin, antioxidant, který snižuje triglyceridy a cholesterol.

Stimuluje vylučování žluči a tvorbu žlučových kyselin, čímž pomáhá snižovat množství cholesterolu v játrech. Látky obsažené v artyčocích také snižují jeho syntézu a snižují oxidaci LDL cholesterolu, čímž zabraňují hromadění aterosklerotického plátu.

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články