Toto dělá alkohol s vašima očima, mozkem a plícemi po jedné hodině!

6746
Sdílejte

K intoxikaci dochází tehdy, když koncentrace alkoholu v krvi stoupne natolik, že ho játra již nedokážou účinně odbourat.

Podívejme se, co se stane s jednotlivými orgány.
  • Oči
    Vzniká rozmazané nebo dvojité vidění. Můžeme si také všimnout, že jsme náchylnější k nehodám a pádům, protože vysoká hladina alkoholu v krvi narušuje myšlenkové procesy a svalovou koordinaci.
  • Mozek
    Můžeme si všimnout, že naše koncentrace a úsudek jsou zhoršené, můžeme být ospalí av některých případech v komatu. Důsledkem je ztráta paměti, protože mozek ztrácí schopnost ukládat vzpomínky.
  • Ledviny
    Ledviny filtrují velká množství tekutin svým diuretickým účinkem a nevstřebávají je, protože enzym potřebný k tomuto účelu je inhibován alkoholem. To vede k dehydrataci. Dochází k výrazné ztrátě minerálů. Může se vyskytnout i nepravidelný srdeční tep a záchvaty.
  • Játra
    Dlouhodobé účinky jsou nejvýraznější na játra. Pro časté konzumenty alkoholu může být konzumace alkoholu po určité době smrtelná. Může dojít k selhání jater.
  • Žaludek
    Pití může způsobit zvracení, nevolnost, průjem, pálení žáhy a ztrátu chuti k jídlu. Časté je také zvracení nebo dehydratace po průjmu.
  • Plíce
    Alkohol v opojení uvolňuje svaly v ústech a krku, což může vést k reflexnímu kašli. To brání plicím zbavit se hlenu a cizorodých látek a zvyšuje jejich náchylnost k infekcím.
  • Duševní zdraví
    Mnozí lidé konzumují alkohol, aby se zbavili stresu, ale není vzácné, že někteří lidé mají opačný účinek, stávají se úzkostlivými a zažívají změny nálad.
  • Řeč
    Přibližně po 1 hodině po vypití alkoholu se lidé stávají přátelštějšími, bezprostřednějšími a mluvnějšími, ale zároveň se jejich řeč stává nezřetelnější a nesrozumitelnější v důsledku svalového uvolnění.
  • Slinivka břišní
    Obzvláště silné pití ovlivňuje hladinu cukru v krvi a snižuje ji. Není-li správně zvládnut, může vést k pocení, třesení, závratím.
Zajímavé však? Podělte se o tento článek i se svými přáteli as alkoholem velmi opatrně!

Kam dál?

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Sprchovat se ráno nebo večer? Odborníci mají jasno. Jejich zjištění asi nikoho moc nepotěší

Další články