Budíte se v noci a máte problém znovu usnout? Co to znamená pro riziko demence?

7419
Sdílejte

Je známo, že neexistuje žádná účinná léčba demence, přičemž současné farmakologické terapeutické přístupy mají omezený úspěch, což ukazuje na důležitost preventivních přístupů k demenci.

„Díky zaměření na různé poruchy spánku mohou naše zjištění pomoci vést vhodné zásahy do životního stylu, které mohou snížit riziko demence,“ vysvětlila spoluřešitelka Margaret Anne Lovierová z oddělení veřejného zdraví a preventivního lékařství SUNY Upstate Medical University.

Proč ale těm, kteří se uprostřed noci probudí a neúspěšně se snaží znovu vyspat, hrozí demence méně? Základní mechanismus zůstává výzkumníkům neznámý, ale spekuluje se, že se možná tito lidé aktivněji zapojují do činností, které udržují nebo zvyšují jejich „mentální zásoby“, čímž snižují riziko demence.

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články