Žijí vaši rodiče samotářský život? Děláte velkou chybu! V Číně je zakázáno opustit své rodiče ve stáří

8478
Sdílejte

Ukazuje se, že v mnoha zemích se již životní styl staršího člověka neliší od životního stylu mladých lidí tak, jak to bylo kdysi.

Někteří důchodci chodí na výstavy, tráví čas v kavárně, jiní praktikují jógu, a jsou také tací, kteří chodí na univerzity, aby se zúčastnili přednášek. Všichni tito lidé mohou být v téže kondici, než kterýkoliv teenager!

Stáří o samotě

Dnes se dozvíte něco o tom, jak si žijí důchodci v různých částech světa. Není divu, že se mezi nimi nachází velké množství stoletých. V těchto zemích se stát stará o starší generaci, proto stojí za to si od nich vzít příklad.

Japonsko
Japonsko je zemí dlouhověkých lidí, kde mají lidé starší generace zaručenou přiměřenou péči a pomoc. Již v roce 2000 se Japoncům podařilo vyvinout systém, jehož prostřednictvím důchodci nejsou ponecháni napospas osudu. Starší lidé nad 65 let se obrátí na centra pomoci důchodcům, kde absolvují speciální test. Výsledky testování určují míru potřebné pomoci, kterou tito lidé potřebují.

Kam dál?

Za nehty a vlasy utratila půl milionu. Manželka dubajského milionáře dostává měsíčně tolik peněz, že neví, co s nimi

Ženy s malými dětmi si stěžují, že nemají dostatek pracovních možností

Smutný konec dovolené v Alpách. Před zraky manžela a dětí se žena zřítila ze 150 m do údolí. Visela za oblečení z lanovky, které ji neudrželo

AKTUÁLNĚ : V Itálii vybuchla sopka. Italský ostrov Stromboli je zahalen černým dýmem

Šokující odhalení : Ženich po svatbě zjistil, že jeho manželka je muž. Přitom se vídali celý rok

Další články