Proč vznikají potravinové alergie? Vědci mají jasno

9950
Sdílejte

Dalo by se říct, že potravinové alergie jsou poměrně moderní záležitostí, která se objevuje až v posledních desetiletích.

Co může být příčinou toho, že lidé jsou na jídlo citlivější než dřív? Vysvětlení je poměrně jednoduché. Naši praprarodiče totiž obvykle jedli pouze sezónní pokrmy, které si vypěstovali bez chemie, neobsahovaly žádné konzervační látky a byly samozřejmě čerstvé.

Naši předci zpracovali všechno

Maso z čerstvě zabitých zvířat z vlastního chovu a čerstvá zelenina či ovoce dodávaly tělu našich předků mnohem více živin, než dnes získáme z potravin ze supermarketu. Na druhou stranu dřív lidé nekonzumovali jídlo v nadměrném množství, ale neomezovali se dietami ani počítáním kalorií. Jedli to, co bylo k dispozici, a kvůli tvrdé práci energetický výdej daleko převýšil jejich příjem.

Kam dál?

AKTUÁLNĚ : V Itálii vybuchla sopka. Italský ostrov Stromboli je zahalen černým dýmem

Šokující odhalení : Ženich po svatbě zjistil, že jeho manželka je muž. Přitom se vídali celý rok

Osudové rozhodnutí : Marcela nastoupila do autobusu smrti, ve kterém neměla být. Rodiče odhalili poslední okamžiky

Žena zneužila svého stavu po prodělané mrtvici. Před lékaři a sociálními pracovníky zveličovala své problémy tak, aby měla nárok na co největší invalidní důchod a další dávky. Jezdila na dovolené a festivaly

Pes, který se ztratil před dvěma lety se našel 1600 kilometrů daleko

Další články