Pokud sedíte denně více než 3 hodiny, vaše tělo bude vystaveno těmto problémům!

8371
Sdílejte

Proč je i dlouhé stání škodlivé?
Jak jsme již řekli, sezení škodí vašemu zdraví, ale dlouhé stání není o nic lepší. Nejnovější módní vlnou je přechod od tradičních stolů ke stojícím stolům. Odborníci však tvrdí, že taková trvalá změna je stejně špatný nápad.

Dlouhodobé stání totiž může nepřiměřeně zatěžovat váš oběhový systém. Mnozí lidé mají problémy s dlouhým stáním. Kromě toho může způsobit nadměrné zatížení kyčlí, kolen a kotníků, což výrazně zvyšuje riziko artritidy a kloubních problémů.

Co tedy dělat?

Řešením se zdá být přerušované sezení a častější procházky, ať už v kanceláři nebo venku. Samozřejmě to často není možné. Nemůžete sedět v klidu a nemůžete ani stát v klidu. Je dobré mít v práci přizpůsobivý stůl, který má flexibilní nohy a lze jej prodloužit. Takto můžete za ním sedět i stát.

Kromě toho uvádíme několik dalších doporučení, co můžete udělat pro své zdraví, abyste snížili negativní účinky dlouhého sezení:

  • Stolní jóga
  • pěší setkání
  • pravidelné procházky, nejlépe naplánované v denním kalendáři v počítači, který vás upozorní, kdy je na ně čas
  • cvičení po práci
  • tancování během přestávek (tanec je skvělý pro celé tělo a je to produktivnější způsob pohybu než obyčejná chůze)
  • sledovat, kolik času během dne sedíte.
  • mít s sebou jen malou láhev nebo sklenici vody (což vás nutí častěji chodit po vodu).
  • chození do posilovny po práci

Čím více se pravidelně hýbete, tím lépe. A nejen pro vás, ale také pro lidi ve vašem životě. Společnost, pro kterou pracujete, z toho bude mít také prospěch v podobě vaší vyšší produktivity. A to je důležité, pokud chcete, aby vaše společnost byla šťastným a kreativním místem, kde můžete dosáhnout úspěchu.

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články