Pokud sedíte denně více než 3 hodiny, vaše tělo bude vystaveno těmto problémům!

8371
Sdílejte

Dlouhodobé sezení je pro lidské tělo doslova zničující.

Jen si uvědomte, jak vypadá běžný den moderního člověka: ráno sedí v autě cestou do práce, stráví tam 6 až 8 hodin a poté opět sedí v autě cestou domů. Večer si unavení sednete na gauč a strávíte další hodinu díváním televize.

Sedavý způsob života a jeho vliv na zdraví se stává známým jako „nové kouření“. Je to doslova epidemie, která postihuje obrovské množství lidí.

Dlouhodobé sezení znamená výrazné zvýšení rizika následujících onemocnění:
  • vysoký krevní tlak
  • cukrovka
  • obezita
  • zlý cholesterol

Stání, strečink nebo chůze jsou vynikající způsoby, jak alespoň částečně eliminovat některé z hrozných zdravotních problémů, které přináší dlouhodobé sezení. Můžete dokonce cvičit tvz. stolní jógu, která zvyšuje cirkulaci krve v končetinách.

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články