Proč užívání léků na štítnou žlázu může způsobit rakovinu prsu

7730
Sdílejte

Tělo potřebuje jód
Jód je pro tělo základní minerál. Podle některých údajů až 70% světové populace trpí jeho nedostatkem . Jód je nezbytný nejen pro správnou funkci štítné žlázy, ale také mozku, ledvin, jater, kůže a srdce.

Výzkum zjistil, že rakovina prsu souvisí s nízkou hladinou jódu v těle. Prsní žlázy u žen a prostata u mužů „odchytávají“ jód podobně jako štítná žláza. Je to jakoby tyto žlázy spolu o zásobu jódu bojovaly.

Čím méně jódu se v těle nachází, tím méně jódu je k dispozici pro celkovou distribuci hormonů v těle – jak v oblasti prsních žláz (prostaty u mužů), tak v oblasti štítné žlázy.

Podle některých studií jód prokázal také ochranné účinky před rakovinou. Dokáže totiž vyvolat apoptózu (smrt rakovinných buněk), chrání před karcinogenními látkami, vyplavuje z těla škodlivé těžké kovy a napomáhá k rovnováze trávicího systému.

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články