Proč užívání léků na štítnou žlázu může způsobit rakovinu prsu

7726
Sdílejte

Americká tyreoidologická společnost uvádí, že 20 milionů Američanů (6% populace) trpí nějakou poruchou štítné žlázy, přičemž až dvě třetiny z nich o tom obvykle ani nevědí.

Výskyt Hashimotovy tyreoiditidy, hypotyreózy (snížené funkce štítné žlázy), hypertyreózy (zvýšené funkce štítné žlázy, Graves-Basedowova choroba), rakoviny štítné žlázy a mnoha dalších chorob, které ohrožují tuto důležitou žlázu, v posledních letech prudce.

Většina pacientů, kterým diagnostikují hypotyreózu nebo Hashimotovu chorobu, dostane na předpis buď syntetické hormony štítné žlázy jako levotyroxin nebo nějakou jeho přírodní alternativu.

Někomu může krátkodobá substituční léčba hormonů štítné žlázy zachránit život. Ale miliony lidí jsou diagnostikovány nesprávně, což má pak hrozivé následky na jejich zdraví.

Kam dál?

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Sprchovat se ráno nebo večer? Odborníci mají jasno. Jejich zjištění asi nikoho moc nepotěší

Další články