Nespavosti je konec: 10 neznámých triků, které vám pomohou usnout za pár minut !

1908
Sdílejte

Umyjte si obličej studenou vodou
Nalijte si na obličej trochu studené vody a připravte se na spánek. Ne, nebude to šok, ale vyvolá to jev zvaný potápěčský reflex savců. Tím se sníží vaše srdeční frekvence a krevní tlak, takže budete spát jako miminko.

Bzučte se jako včela
Lehněte si na postel, zavřete oči, nadechněte se a začněte bzučet jako včela. Tato technika dělá zázraky při nespavosti. Je také známo jako „včelí dýchání“ a v podstatě pomáhá očistit vaši mysl od všech negativních myšlenek.

Pozitivní mysl stimuluje tvorbu serotoninu, hormonu štěstí a prekurzoru melatoninu, který pomáhá spát.

Podložte si kolena polštářem
Polštář není určen pouze pro hlavu nebo krk, ale může být skvělým pomocníkem, který vám umožní spát v lepší poloze. Pokud spíte na zádech, pod kolena si dejte malý polštář.

Sníží se tak natažení páteře a spodní část zad se přirozeně zakřivuje. Pokud spíte na boku, dejte si mezi kolena polštář. Pomůže to vaší páteři, aby byla více vyrovnaná.

Tipy pro rychlý spánek: Jezte pozdní večeři (snídaně na večeři)
Potraviny, které byste běžně jedli k snídani, mohou být večer kouzelným trikem. Před spaním snězte banán, který obsahuje draslík a hořčík, 2 prvky, které vám pomohou hned usnout.

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články