Lehký a osvěžující koláč s ovocem a tvarohem. Bez pečení!

10241
Sdílejte
Příprava:
  1. Tvaroh promačkejte, přidejte nastrouhanou kůru a šťávu z citrónů, vanilkový cukr, cukr podle chuti, dobře promíchejte a poté přidejte změklé máslo.
  2. Broskve omyji a pak je po jedné přidávám do tvarohového krému, přičemž je vždy promíchám s broskvemi, aby nezhnědly – ​​proto je přidávám po jedné. Smetanu ke šlehání vyšlehám spolu se 2 ztužovači do tuha. Já 2/3 z ní přidám k tvarohovému krému a jemně promíchám, aby se spojil.
  3. Polovinu piškotového těsta, namočeného v oslazeném mléce, jsem dala do zapékací mísy, rovnoměrně jsem na něj rozetřela polovinu tvarohového krému, poté opět namočené těsto a navrch druhou polovinu krému. Navrch jsem natřela zbylou třetinu šlehačky.
  4. Nakonec: Na mírném ohni rozspustíte hořkou čokoládu, nejprve s trochou mléka, za stálého míchání, pak přidejte tolik mléka, aby vznikla řidší, kapavá čokoláda a malou lžičkou ji nakapejte na vrch, jak je znázorněno na obrázku – nepokrývejte ji rovnoměrně!
  5. Přikryji koláč a dám do chladničky alespoň na půl dne, a poté je připraven k podávání.
  • TIP: Místo piškotového těsta můžete použít dětské piškoty! V zimě můžete použít i jiné ovoce, mražené ovoce!
Přejeme dobrou chuť! 👍😋

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články