12 příznaků toho, že ve vašem těle může růst rakovina: Jeden ze symptomů udeří v noci

58290
Sdílejte

Když se místo, bradavice nebo rána nehojí, ačkoli je to bezbolestné, lékař by to měl zkontrolovat. Rovněž byste si měli být vědomi všech nových nebo stávajících mateřských znamének, které mění velikost, tvar nebo barvu, kornatí, svědí, bolí, krvácejí nebo tečou. Jakoukoli neobvyklou změnu na kůži nebo nehtech, ať už jde o novou změnu nebo je tam již nějakou dobu, by měl zkontrolovat váš lékař.

6. Potíže s polykáním

Pokud máte potíže s polykáním a nesouvisí to s jinou nemocí, kterou již máte, vyplatí se navštívit lékaře. Potíže s polykáním mohou být příznakem rakoviny jícnu, uvádí Cancer Research.

7. Trávicí problémy

Patří mezi ně bolestivé pálení žáhy, přetrvávající ztráta chuti k jídlu nebo nadýmání (i když takový stav přijde a znovu odejde, poraďte se se svým lékařem). Cancer Research na své webové stránce uvádí, že problémy s trávením mohou být časným příznakem rakoviny žaludku.

8. Chraplavý hlas, přetrvávající kašel nebo dušnost

Pokud vám chraplavý hlas nezmizí sám od sebe, měli byste s ním navštívit lékaře. Stejně tak v případě, že nevysvětlitelný kašel nezmizí do několika týdnů. Není neobvyklé, že se tu a tam zadýcháte. Pokud si však všimnete, že se zadýcháte více než obvykle nebo na delší dobu, řekněte to svému lékaři. Pokud máte chraplavý hlas déle než 3 týdny, může to být podle webové stránky NHS (Národní zdravotní služba Spojeného království) příznakem rakoviny hrtanu.

Pokračování na další straně

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články