Postup:
1. Vlašské oříšky, cukr, vejce, kakao a žloutek utřeme do jednotné hmoty, ze které oddělujeme menší kousky a vytváříme kuličky velikosti vlašského oříšku.
2. Ukládáme je na papírem vyložený pečící plech a jemně je přitiskneme, abychom vytvořili prostor na krém.
3. Mixérem vyšleháme bílek s moučkovým cukrem a citrónovou šťávou do pěny, přidáme mouku a vařečkou promícháme. Krém dáme do cukrářského sáčku a navrstvíme na každou kuličku.
4. Takto připravené knoflíky vložíme do předem vyhřáté trouby a sušíme cca jednu hodinu (záleží na velikosti) při teplotě 60 stupňů.
Vrch ozdobíme celou polovinou oříšku (pokud nemáte, posekejte oříšky, také to vypadá super).
Kam dál?
- Chutná polévka, která vám pomůže zhubnout: Nehladovíte a zbavíte se nadbytečných kil !
- „Benátská noc“ Luxusní čokoládovo-vanilkový dezert s luxusní polevou – hotový za 35 minut !
- Vepřové maso s majoránkovými bramborami: Geniální oběd za 30 minut a nemusíte řešit ani večeři !
- Nejjemnější smetanové rohlíčky s bohatou náplní. Na tento recept nedám dopustit – každé sousto se rozplývá na jazyku !