Ovoce, které proti kašli účinkuje až 5krát lépe než sirupy z lékárny

7650
Sdílejte

Do našich končin se dostal z Jižní Ameriky ještě v době Kryštofa Kolumba. Původně byl znakem prestiže a vyskytoval se jen jako součást menu na velkých hostinách.

Dnes je toto ovoce lehce dostupné a je oblíbené zejména díky své sladké a osvěžující chuti. Kromě té však má také mnoho zdravotních přínosů.

Ve své původní domovině byl ananas již po staletí uznáván pro své pozitivní účinky hlavně na trávení a také proto, že působí protizánětlivě. Jedna jeho složka má dokonce prokázané účinky proti rakovině.

V čem spočívá síla ananasu?
Protizánětlivé účinky jsou připisovány především činnosti bromelainu – enzymu a silnému antioxidantu. Dodnes již proběhlo mnoho studií zaměřených na funkce tohoto enzymu.

Věří se, že dokáže:

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články