Necitlivost prstů na rukou nebo nohou: Možné příčiny…

3538
Sdílejte

5. Periferní neuropatie

Jedná se o poruchu funkce jiných nervů, jako jsou nervy v mozku a míše. Necitlivost je v tomto případě obvykle „symetrická“, tj. postihuje obě ruce nebo obě nohy.
6. Periferní arteriální onemocnění

Jedná se o zúžení nebo ucpání tepen v důsledku nahromadění aterosklerotických plátů. Rizikovými faktory periferního arteriálního onemocnění jsou vysoká hladina cholesterolu, cukrovka, hypertenze, nedostatek fyzické aktivity a zvýšená hmotnost.

7. Stlačení nervu

Příčinou je nadměrný tlak na periferní nerv, který vede k jeho podráždění nebo poškození. Periferní nervy jsou ty, které se nenacházejí v mozku nebo míše. Tento stav je spojen s chronickým lumbagem a cervikálním syndromem.

8. Raynaudův syndrom

Vyznačuje se změnami barvy kůže končetin (bledá a poté tmavá a červená kůže) obvykle po vystavení nízkým teplotám. Syndrom je výsledkem opakovaných křečí krevních cév.

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články