Tohle si Hana Zagorová nezasloužila: Nechutný útok starosty její rodné vesnice! Slova, která bolí

11619
Sdílejte

Rodnou vesnici Hany Zagorové zpěvaččina smrt až tak nezasáhla. Důvod? „Měla nás v paži. Celé Petřkovice,“ vyčítá její starosta.

Během kariéry Hany Zagorové (†75) vzniklo jen velmi málo mediálních výstupů, ve kterých by nezmiňovala šťastné dětství. Přežila ho s rodiči, se sestrou, babičkou as tetou ve velké vile ve vesnici Petřkovice, které jsou dnes součástí Ostravy. Hana a její sestra Evelyn se odtud poměrně brzy odstěhovali do Prahy a pár let poté je následovali rodiče. Patrovou vilu se třemi terasami a obrovskou zahradou prodali a od té doby chátrá.

„Kdysi to byl nejkrásnější dům ve vesnici, dnes je to staré, ošklivé a zpustlé,“ povzdechl si starosta vesnice Ivo Mikulica, když jsme se s ním zkontaktovali. Podle jeho slov se na kdysi vychycené adrese vystřídalo několik majitelů i podnájemníků, ale žádný z nich se o nemovitost nedokázal postarat tak jako Zagorovci. „Před časem tam bývali nějací feťáci, teď vlastně ani nevím, komu patří,“ dodal.

Starosta má těžké srdce i na slavnou, nedávno zesnulou umělkyni. „Pravidelně jsme ji k nám jako naši rodačku zvali, ale nikdy nepřišla. O Petřkovicích často mluvila, ale jinak se k nám moc nehlásila,“ konstatoval.

Zpustošený dům
Po drsných slovech starosty Petřkovic jsme se do míst, kde Hana Zagorová trávila dětství a pubertu, vydali osobně. „Fotíte si dům Haničky? To byla velmi slušná a dobrá rodina. Znala jsem je všechny, ještě i starého Zagoru, toho pana fotografa,“ promluvila k nám starší paní.

Když namítáme, že otec Hany Zagorové byl stavební inženýr, přehodí, že myslí zpěvaččina děda Pavla Zagoru. „On byl ještě Zagóra s dlouhým ó. Tady nedaleko v Hlučíně měl kino a fotoateliér. Během války se tam vojáci chodili fotografovat, aby na nich měli rodiče památku, kdyby na frontě padli,“ upřesňuje.

Kam dál?

Velká modřina a jizva u klíční kosti : Anička Slováčková odhalila další věc, kterou na svém těle má kvůli chemoterapiím

Vláda schválila více peněz na uprchlickou dávku pro Ukrajince. Stát přidá 3,5 miliardy

Předpověď smrti Tomáše Holého. Mrazivá věštba, ze které běhá mráz po zádech

Ve Výměně manželek nechyběla špína a hmyz. Plesnivé matrace i krkavčí matka. Diváci litují dvouletou holčičku

Kazma, opět vzbudil rozruch během svého pobytu v Karlových Varech. Policisté mu napařili pokutu, přihlížející lidé se mu vysmáli do tváře

Další články