6 důvodů, proč jíst JABLKA KAŽDÝ DEN: Výborné jsou i v těchto koláčcích !

1401
Sdílejte

50 g marcipánu
300 g oloupaných jablek
2 lžičky kukuřičného škrobu
30 g třtinového cukru

NA POSYPKU:

100 g polohrubé mouky
půl lžičky kypřicího prášku
50 g hnědého cukru
půl lžičky mleté ​​skořice
60 g studeného masla

POSTUP:

1. Připravte těsto: Studené máslo s moukou rychle zpracujte na drobivou směs. Přidejte smetanu, sůl a vypracujte těsto. Vložte do mikrotenového sáčku a na 30 minut odložte do chladu.
2. Mezitím připravte nádivku: Jablka nakrájejte na kostičky, promíchejte s cukrem a kukuřičným škrobem. Chvíli duste a nechte vychladnout.
3. Těsto rozválejte na tloušťku 2-3 mm a vykrojte kolečka, kterými vyložíte formičky. Marcipán nakrájejte na drobné koky nebo nastrouhejte.
4. Troubu vyhřejte na 170 °C. Na drobenku prsty smíchejte mouku s kypřicím práškem, cukrem, se skořicí a studeným máslem. Na těsto ve formičkách navrstvěte jablečnou nádivku a marcipán, posypte drobenkou a vložte do vyhřáté trouby. Pečte asi 15 minut.
Náš tip: Těsto nemusíte válet, stačí z něj odkrojit kousky a vmáčknout do formiček.

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články