6 důvodů, proč jíst JABLKA KAŽDÝ DEN: Výborné jsou i v těchto koláčcích !

1399
Sdílejte

Zdravotní účinky tohoto šťavnatého ovoce jistě znáte, i když vás možná některé překvapí.

Jablka je oblíbeným ovocem během celého roku, ale právě na podzim je jejich sezóna. Hýří všemi možnými barvami a také chutí a texturou se jednotlivé druhy od sebe liší.

1. Imunita
Dejte si jej na svačinu nebo odpolední svačinu a současně přijmete i potřebnou dávku vitamínu C , který je potřebný pro podporu vaší imunity, zejména v sychravém a studeném období.

2. Srdce a cévy
Flavonoid kvercetin brání ukládání cholesterolu v cévách a následnému vzniku aterosklerózy, snižuje riziko tvorby tromóz a infarktu.

3. Trávení a hubnutí
Pokud máte problém se zácpou, jablko denně to vyřeší. Obsahuje přibližně 5 gramů vlákniny , která se nachází hlavně ve slupce, proto jej jezte is ní. Při hubnutí je ideální volbou, neboť středně velké jablko obsahuje jen 140 kalorií.

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články