Tinktura z mladých ořechů
Vybereme 10 mladých, zelených ořechů. Vidličkou zkontrolujeme, zda jsou dostatečně měkké, abychom je přes problém prolomili. Navlekli jsme si rukavice, abychom si nezabarvili pokožku. Umyjeme je pod tekoucí vodou a nakrájíme nadrobno. Nasekané ořechy dáme do kelímku, přidáme 7 lžiček cukru a 200 ml 70% lihu vyrobeného z lihu. Všechno jsme odložili na měsíc. Nesmíme zapomínat, že nádobu denně protřepáváme.
Článek pokračuje na další straně
Po uplynutí měsíce tinkturu přeceďte přes gázu a nalijte do lahví z tmavého skla. Tinktura je vhodná při průjmech a bolestech břicha (žaludku, jater a střev). Navíc podporuje očistu organismu. Tinkturu pijte 2-3x denně po 40 kapek – můžete přidat kapky na lžičku cukru nebo smíchat s vodou.