Česká zpěvačka o svém otci tyranovi: Kopal mě do břicha, i hlavy. Už jsem se ani nebránila

12382
Sdílejte

Článek pokračuje na další straně

Drastické manýry si otec podle dcery přinesl z dětství. „Měl osm sourozenců. Pokud někdo z nich něco vyvedl, nikdo nezjišťoval, kdo to byl. Děda odpásal řemen a zmlátil všechny. Tam se děti musely bít, bylo to normální,“ popisuje praktiky slovenské rodiny, jak je znala z vyprávění otce. Do Smižan cestovala malá Světlana často. Babička bohužel neměla možnost poznat. „Zemřela jako padesátiletá na infarkt a po osmi dětech načisto sedratá. I ona byla bitá,“ říká její vnučka.

Bála se i rozvést
Na hodnosti plukovníka lidové armády si Ondřej Nálepka zakládal a uniformu nosil nejednou iv soukromí. Svou nadřazenost projevoval, zvláště když se potoužil alkoholem. Matka tehdy zamykala dcery do pokoje, ale ne vždy to pomohlo.

„Jednou, těsně před tím, než měl otec odcestovat do Bulharska, jsem ho potkala ve dveřích. Právě jsem se vrátila z divadelního festivalu v Prešově a počítala jsem s tím, že už nebude doma. Začal mi oplzlo nadávat a pak mě skolil na zem. Kopal mě do břicha, do hlavy, mlátil mě opravdu hlava-nehlava a já jsem se už ani nebránila. Na závěr po mně ještě hodil nějakou lampu a odešel z bytu. Po chvíli se vrátil a já jsem tam stále ležela. Podal mi ruku a jako by nic mi řekl, tak se měj a všechno bude dobré. Za hodinu už o tom nevěděl. Vytěsnil to z hlavy,“ prozrazuje umělkyně, jak ji vlastní otec mučil.

Ondřej mlátil i svou manželku paní Nálepkovou. „Byl nepředstavitelně žárlivý,“ vysvětluje dcera důvody. „Maminka se ho bála. Dvakrát se s ním chtěla rozvést, ale soudce jí hned řekl, aby nepočítala s tím, že dostane děti. Tak se vrátila domů a raději strpěla bitvu, než by o nás měla přijít,“ vzpomíná dcera s hořkostí v hlase.

Kam dál?

Herečka Shannen Dohertyová nedávno otevřeně promluvila o svém boji s rakovinou. Rakovinné buňky se u mě změnily, je to jako budíček, říká

Herec Oldřich Vlach se potýká se zdravotními problémy a zrušil veškeré své pracovní závazky, včetně odpojení telefonu

Podívejte se, co si čeští sportovci oblečou pro start olympiády : Batikovaný župan, plášť z chemie? Kolekce rozdělila internet, chválu pějí slavní

Svatební veselí hokejového mistra světa Davida Tomáška : : Chlastačka s trofejí!

Velký návrat Terezy Brodské do ULICE

Další články