Smrt slavného českého herce: Dcera ho nechala zemřít doma. Ležel v kuchyni

23099
Sdílejte

Překvapený koroner
Poslední týden života Luďka Munzara prožívali s mámou velmi emotivně. „Naším domem procházely neuvěřitelné energie. Celý přechod, kdy se duše loučí a tělíčko přestává pít a jíst, trval asi pět či šest dní. Aby neměl žádné bolesti, nasadily mu různé medikamenty. A pak si zřejmě řekl, že už na tomto světě udělal dost. Takže, aniž by u něj došlo k výraznému zhoršení stavu, duše se rozhodla, že už stačilo, a odletěla si odpočinout. Byli jsme tak intenzivně propojeni, že ho vnímám stejně, jako kdyby tady byl,“ říká. Její úvahy o síle vůle potvrzuje i koroner, který byl zavolán k tělu ráno v pět.„Poté, co si prostudoval všemožné lékařské zprávy a výsledky vyšetření, prohlásil, že ten Munzar tady už tři roky neměl co dělat. Měl tři velmi závažné diagnózy a každá jedna ho mohla ohrozit na životě,“ prozrazuje Barbora. Opakovaně připomíná výsady paliativní léčby, díky které se s otcem mohli v klidu a pietě rozloučit v domácím prostředí. „Ležel v kuchyni, kterou měl rád. Pustili jsme mu cédéčko s jeho oblíbenou hudbou, dali jsme mu tam jeho krucifix, zapálili svíčku. Bylo to smutné, ale krásné, ale hlavně přirozené,“ říká.

Právě kuchyně byla podle jejích slov vždy nejfrekventovanější místnost domu. Zde nejvíc debatovali a řešili případné problémy. „V jakémkoli věku jsem za ním přišla, vždycky si mě na kanapu vzal do náruče a nechal mě ze všeho, co mě trápilo, vyprávět. Potom mi dával ani ne rady, ale velmi moudře mi kladl různé hluboké otázky. Jimi mě chytře přivedl k tomu, co jsem hledala a potřebovala vyřešit,“ vzpomíná.

Článek pokračuje na další straně

Režíroval i po smrti
Slavný herec na základě vlastního přání skončil na rozptylové loučce hřbitova v pražské části Zbraslav. „Na to místo chodíval velmi rád. Rozptýlená je tam i jeho vynikající přítelkyně, skvostná herečka Dana Medřická,“ prozrazuje Barbora. V souvislosti s poslední rozloučení legendárního herce se do televizní historie dostal brbt moderátorky, který už těžko něco překoná. Když v přímém přenosu viditelně strémovaná sdělovala detaily, z úst jí vypadlo, že nad Národním divadlem proletí rakev. Vzápětí se omluvila a opravila, že letadlo, protože Luděk Munzar byl také vášnivý pilot.

Mohlo by se zdát, že o čerstvou vdovu Janu Hlaváčovou se bude po slovech moderátorky pokoušet infarkt, ale právě naopak. „Viděli jsme to v jejím pokoji a velmi nás to rozesmálo. Jsme přesvědčeni, že ten brbt shora zrežíroval sám, protože to bylo přesně ve stylu jeho sarkastického humoru. Moderátorka za to nemůže. Pokud proto měla nějaké problémy, jménem naší rodiny se jí omlouvám,“ řekla nám Barbora pobaveně i po letech. Zpětně je televizi vděčná i za vysílání přímého přenosu. „Máma by kvůli zdravotním problémům transport do divadla nezvládla. Takhle ho alespoň mohla sledovat z pohodlí postele,“ vysvětluje.

Kam dál?

Vydírání v rodině slavného pilota F1 Schumachera: Vyděrači chtěli 15 milionů eur. Hrozili zveřejněním citlivých fotografií

Neuvěřitelná proměna Tomicové : Extravagantní róba a síťované punčochy !

Zpěvačka Ewa Farna si splní velký sen. Slavný zpěvák Ed Sheeran si ji vybral jako předskokana pro své velkolepé koncerty v Hradci Králové!

Leoš Mareš se nyní rozhodl, že prozradí, kolik lidí chtělo Moniku slyšet. Neprodalo se ani 5000 lístků

ZEMŘEL Jon Landau. Byl Oskarovým filmovým producentem filmových trháků, jako jsou Titanic a Avatar

Další články