Skvělé Balkánské řezy, kterým se těžko odolává !

5306
Sdílejte

Recept pokračuje na další straně

Postup:
1. Bílky oddělíme od žloutků, k bílkům přidáme vodu (sníh bude nadýchanější a bude ho o trošinku více), chvilku prošleháme.
2. Přidáme polovinu cukru, opět chvilku prošleháme, přidáme zbylý cukr, spolu s vanilkovým a vyšleháme tuhý sníh.
3. Přidáváme po jednom žloutku, pokaždé lehce prošleháme, zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva (přidáváme po lžících), vylijeme na máslem vymazaný a pomoučený plech, zarovnáme a upečeme dorůžova při teplotě 170° C, přibližně. Piškot nebude příliš vysoký, proto nedoporučuji na větší plech, já jsem použila plech o rozměrech (spodek) 27×37 cm.
4. Necháme chvilku vychladnout, vršek piškotu můžete opatrně stáhnout (já jsem to přidala do 1. nádivky), nádivka se tak nebude odlepovat od korpusu plát natřeme silnější vrstvou meruňkového džemu. Do misky si nachystáme meruňky, pořádně je protlačíme (nebo zmixujeme – ale ne úplně na kaši).
5. Náplň 1: Piškoty potlučeme, můžete si přidat i zbytky z plátu, přidáme prolisované meruňky, pomleté ​​ořechy, 5 lžíc kakaa (v orig. receptu jsou uvedeny 3 lžíce kakaa a 50 g nastrouhané čokolády na vaření) šťávu, rum (v receptu uvádí 8 lžic rumu, já jsem dala jen 5, vychází to na 0,5 dl), vše spolu smícháme, navrstvíme na korpus a rozetřeme.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články