Fantastické koblihy s čokoládou a šlehačkou: Všichni se budou olizovat až za ušima !

3815
Sdílejte

Navíc:
džem, marmeláda
tuk na smažení (v mém případě řepkový olej)
200 g mléčné čokolády (rozpuštěné)
250 g dobře vychlazené 30% smetany
1 čajová lžička cukru
ztužovač šlehačky

Postup:
1. Prosejte mouku do mísy a přidejte veškerý kvásek. Potom do samostatné mísy vložte žloutky s cukrem a šlehejte, dokud nezbělejí a veškerý cukr se nerozpustí (asi 7 minut). Když jsou žloutky vyšlehané, přidejte je do mouky se zákvasem. Mléko a máslo smíchejte a zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí (po přidání do těsta by mělo být teplé, ne horké). Potom začněte mísit těsto a postupně přidávejte teplé mléko a máslo. K hnětení můžete použít i planetární mixér.
Když je těsto dobře uhněteno (asi 10 minut), přidejte olej a chvíli pokračujte v hnětení. Jako poslední krok přidejte líh a místě, dokud se těsto úplně nevstřebá.
2. Připravené těsto vložte do mísy, přikryjte a odložte na teplé místo, aby vykynulo (asi na hodinu až hodinu a půl). Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.
3. Vykynuté těsto položte na pomoučněný vál. Jemně jej vyrovnejte a vykrajujte kruhy pomocí sklenice nebo formičky o průměru 7 cm. Do středu každého kolečka dejte asi 1/2 čajové lžičky džemu nebo tuhé marmelády a důkladně jej uzavřete (pokud se chystáte koblihy dělat se šlehačkou, tvarujte je bez džemu).

Recept pokračuje na další straně

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články