6. Potom každý dvojitý plát rozválejte válečkem na velikost pečicího plechu.
7. Jeden plát položte na vymazaný plech, navrch přidejte trochu oleje a rozložte na něj strouhaný sýr.
8. To samé zopakujte is ostatními třemi dvojitými pláty, na poslední plát nepřidáte sýr.
9. Koláč nakrájejte na kousky, potřete olejem a nechte kynout 40 minut nebo déle.
10. Čím více roste, tím je měkčí.
11. Pečeme při teplotě 200 C do zlatohněda (přibližně 40 minut).
Kam dál?
- Recept na „citronovník“: Lahodný, osvěžující koláč s výrazným citrónovým nádechem. Lehký, ne příliš sladký !
- Připomeňte si dětství a ochutnejte tento jemný jablečný závin. Takový pekly jen naše babičky. Udělejte ho svým blízkým ještě dnes!
- Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!
- Pařížské trubičky máčené v čokoládě: Když je ochutnáte, zamilujete se do nich!