1. Přiveďte k varu 250 ml vody, 90 g rostlinného tuku a 1 špetku soli. Přidejte 140 g mouky a míchejte 5 minut. Nechte vychladnout a postupně zašlehejte 4 vejce. Těsto nalijte do zdobícího sáčku a vytlačte pásky na plech. Pečeme je v horké troubě – nejprve 15 minut při 200 °C a poté dalších 10-15 minut při 170 °C. Je důležité neotevírat dvířka trouby, jinak by se nenafoukly.
2. Potom je vodorovně překrojte na polovinu, naplňte krémem, vrch namočte do čokoládové polevy (100 g rostlinného tuku a 200 g čokolády) a poté položte na krém.
3. Na krém svařte 500 ml mléka, 2 balíčky pudinkového prášku s kávovou příchutí, 70 g cukru, 3 balíčky vanilkového cukru a 4 lžíce rumu na pudink. Máslo utřeme a po lžících vmíchejte pudink. Já osobně jsem přidala 2 čajové lžičky kávy.
DOBROU CHUŤ!
Kam dál?
- Jednoduchý recept na nadýchaný smetanový krém Tiramisu
- Fantastické a rychlé čokoládové pohoštění z oblíbené Margot čokoládky !
- Zdravý a chutný oběd, vhodný i při redukční dietě: Toto jídlo je plné zeleniny a chutná opravdu úžasně !
- Kakaové srdíčka s čokoládou: Milionová chuť, dlouho vydrží, můžete je i zamrazit!