Lahodný řecký těstovinový salát s kuřecím masem

9323
Sdílejte

POSTUP:

  1. K odstranění kůry z citrónu použijeme škrabku na citrónovou kůru, kterou si odložíme stranou k dalšímu použití. Následně vymačkáme šťávu z citrónu do misky. Budeme potřebovat minimálně 1/4 hrnku citrónové šťávy.
  2. Dresink/marinádu si připravíme nakrájením 2 ze 3 stroužků česneku a následně smícháme s ¼ hrnku citrónové šťávy, ¼ hrnku olivového oleje, ½ lžíce sušeného oregana, ½ lžičky soli, trochou čerstvě namletého pepře a špetkou citrónové kůry. Tyto suroviny promícháme, dokud nezískají správnou konzistenci.
  3. Kuřecí stehna (nebo naklepaná prsa) vložíme do malého sáčku na zip a přidáme polovinu dresinku/marinády, zbytek si necháme na přidání do salátu později. Nakrájíme ještě jeden stroužek česneku a přidáme jej do sáčku s kuřetem a dresinkem/marinádou. Vymačkáme vzduch a masírujeme vak, abychom se ujistili, že jsou stehna v marinádě dobře potažena. Stehna zchladíme alespoň na 30 minut.
  4. Zatímco se kuře chladí, uvaříme si těstoviny podle návodu k balení, scedíme je do cedníku a necháme vychladnout.
  5. Rozehřejeme si pánev. Po rozehřátí pánve, přidáme marinovaná kuřecí stehna a opékáme po obou stranách, dokud dobře nezhnědnou a nepropečou se (asi 5 minut po každé straně). V marinádě by mělo být dost oleje, aby se maso nelepilo. Uvařené kuře vyjmeme z pánve a necháme asi 5 minut odpočívat. Po mírném vychladnutí nakrájíme kuře na menší kousky o velikosti sousta.
  6. Zatímco se kuře opéká, připravíme si zbytek zeleniny. Okurku a papriku nakrájíme na kostičky. Rajčata rozkrájíme na půlky. Lístky petržele nakrájíme nahrubo.
  7. Uvařené a vychlazené těstoviny dáme do velké mísy. Do těstovin přimícháme okurku, papriku, rajčata, petrželku a nakrájené kuře. Poté rozdrobíme fetu a přidáme špetku nebo 2 špetky citrónové kůry. Zbylým dresinkem přelijeme salát a hodíme do kabátu. Ihned podáváme nebo zchladíme do doby, než budeme připraveni k jídlu.

NUTRIČNÍ HODNOTY NA 1 PORCI:

Kalorie: 710,18 kcal, Sacharidy: 50,93g, Bílkoviny: 17,38g, Tuk: 49,13g, Sodík: 561,98mg, Vláknina: 4,25g

Zdroj: www.budgetbytes.com

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články