Bezlepkové kuličky z mletého masa s rajčatovou omáčkou: Výborný oběd pro všechny !

1275
Sdílejte

2. Rozklepněte obě vejce, jemně je osolte a rozšlehejte vidličkou. Potom je vmíchejte do masové směsi. Díky vajíčkům budou kuličky držet pohromadě i bez strouhanky. Nakonec masovou směs opepřete, případně přidejte další koření podle chuti.

3. Z masové směsi vytvořte kuličky velké asi jako míček na stolní tenis. Na pánvi smíchejte olivový olej a zakysanou smetanu a směs zahřejte. Do horké směsi vložte masové kuličky, poté je zalijte sklenicí nebo dvěma vody (dle velikosti pánve) a nechte dusit. Kulky by měly být téměř úplně ponořeny ve smetanové omáčce. Pokud tomu tak není, budete je muset pravidelně otáčet.

4. Kulky vařte na středně silném plameni přibližně půl hodiny. Asi po dvaceti minutách vmíchejte do omáčky rajčatový protlak, možná bude zapotřebí přidat ještě trochu vody. Zdravé bezlepkové kuličky můžete podávat jen tak, jelikož rýže je v nich již obsažena. Pokud k nim připravíte lehký salát, nic nezkazíte.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články