Tajná zbraň na nadbytečný tuk, rakovinu a choroby srdeční

4421
Sdílejte

1. Nakrájejte zelí na malé pásky, použít můžete i kuchyňský robot.

2. Potom přidejte sůl, promíchejte a natlačte zelí do velkého skleněné nebo keramické nádoby. Vhodná je taková nádoba, do které se vám vejde noha.

3. Následně je třeba zelí silně promačkat, aby se narušila její buněčná struktura. Obvykle se k tomu používá noha, kterou si samozřejmě umyjte a pro jistotu ještě na ni natáhněte igelitový sáček.

Hned po popučení začne zelí vypouštět šťávu. Po důsledném popučení by mělo být veškeré zelí ponořeno pod hladinou, aby nedošlo k jeho kontaminaci plísní, kvasinkami nebo jinými mikroby.

4. Na konec volně přikryjte nádobu, aby z ní mohly unikat fermentační plyny.

5. Nechte ji kvasit přibližně jeden měsíc až půl roku, podle vašich preferencí, jak kyselou ji máte rádi.

Závěr
Je dobré zelí kontrolovat každých pár dní zda všechno probíhá jak má, nechytá plíseň a podobně.

Můžete ji i ochutnat a když získá vámi preferovanou chuť, tak ji přemístěte do chladničky, aby už dále nekvasila. V chladničce by měla bez problémů vydržet i 6 měsíců.

zdroj : domacaliecba.sk

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články